CORETAN KEHIDUPAN SEORANG ANAK, ISTERI & UMMI

Sunday, 24 March 2019

Sobella Lipmatte code Fairy Pink dan Sugar Plum

4:03:00 pm 0
Sobella Lipmatte code Fairy Pink dan Sugar Plum
Hai uolls. Happy weekend 😘

Hari ni Kak Jiha nak share sikit pasal 2 color lipmatte Sobella.



Haaaa kalau uolls ada Sobella Lipmatte code Fairy Pink dan Sugar Plum, cuba uolls mix both colour nie.

Fuhhhh cantik sesangat tawww! Sexyyy terus bibir 💋

Haaaa nak Masuk meminang? Lipmatte Sobella ni semua LIMITED EDITION taww.

Once habis. Takde lagi dah. So jom cecepat grab uolls.

Dapatkan cecepat di truelurvdotcom tauu.

Lafff,
Kak Jiha

Eyeshadow 2 minit Sobella

3:59:00 pm 0
Eyeshadow 2 minit Sobella
Kenapa la uolls nak amik masa yang lama masa pakai eyeshadow.


Haaaa kalau ada eyeshadow 2 minit by Sobella nie, senang hidup tau.

Sekejap je dah nampak cantik mata tu 😍

Boleh dapatkan di truelurvdotcom hokay!

Laffff,
Kak Jiha

Lipmatte SISTHO Cosmetics - Cepat Serap dan Cepat Matte (Kering)

2:07:00 am 0
Lipmatte SISTHO Cosmetics - Cepat Serap dan Cepat Matte (Kering)
Mana yang dah merasa Sistho Lipmatte memang tahu tahap selesanya. Sebab ia memang cepat matte, langsung tak creamy. 


Ketap-ketap bibir pun takde hal. Walaupun kering tapi boleh melembapkan bibir dengan kandungan beewax.

Sistho Lipmatte mempunyai ciri-ciri;
- CEPAT SERAP, CEPAT MATTE
- MELEMBAPKAN BIBIR
- FULL COVERAGE
- PIGMENTED
- EFFECT BIBIR GEBU





Ada yang nak cuba? Jangan lupa dapatkan kat truelurvdotcom hokey.

Free gift menanti untuk pembelian lebih RM99 tauuuu. So jom shopping kat truelurvdotcom sekarang! Heee.

Lafff,
Kak Jiha

New baby SISTHO Cosmetics

1:38:00 am 0
New baby SISTHO Cosmetics
Hai korang. Hari ni Kak Jiha nak share new baby Sistho Cosmetics iaitu Sistho loose powder! Jom berkenalan dengan new baby Sistho.

Sistho loose powder dengan texture yang sangat ringan bila disapu akan lebih nampak natural dan make up akan kelihatan lebih kemas.


1. Kalau korang mempunyai masalah kulit berjerawat atau berminyak, penggunaan Sistho loose powder adalah pilihan yang bijak. Ini kerana Sistho loose powder mampu menjaga kulit daripada tersumbat.

2. Sistho loose powder mempunyai tekstur yang lebih halus dan refined, jadi ianya mampu menutup garis-garis halus dan kedutan pada muka dengan mudah berbanding compact powder.


3. Memandangkan ianya menyerap minyak, loose powder lebih sesuai dipakai untuk kulit berminyak dan semua kulit.

4. Untuk mendapatkan wajah yang sempurna (sheer look), loose powder boleh digunakan dengan Kabuki Brush. Jika anda mahu mendapatkan full coverage, loose powder boleh digunakan menggunakan Sponge Puff. Beri perhatian lebih pada area T-zone.


Super Oil Loose Powder!
 Control oil and makeup.
 Refreshing
 Moisturizing.
 Instant brightens skin colour.

Korang dah boleh start order SISTHO LOOSE POWDER sekarang tau! Nak order kat mana? Cecepat terjah website Kak Jiha truelurvdotcom taw. 

Setiap pembelian lebih RM70 tak termasuk kos pos, Kak Jiha bagi gift hokay.

Lafff,
Kak Jiha
truelurvdotcom


Friday, 22 February 2019

7 kebaikan minyak boonga

9:00:00 am 0
7 kebaikan minyak boonga
Minyak boonga memiliki banyak manfaat untuk kulit muka. Formula minyak boonga juga mampu seimbangkan kesegaran alami kulit wajah. 

Ini antara 7 kebaikan minyak boonga selain dari menjadikan mekap tahan lebih lama ;



1) A great-great moisturiser.

Minyak boonga melembapkan kulit dan sesuai untuk kulit kering dan sensitif. Bagi kulit kering dan sensitif, minyak boonga akan bekerja secara efektif jika digabungkan dengan krim wajah.


2) Mengurangi kerutan pada wajah.
Minyak boonga berfungsi menjaga elasticity kulit sehingga usia tua nanti.





3) Sebagai pembersih wajah.
Minyak boonga terbukti mampu membersihkan sisa mekap dan kotoran dengan berkesan. Ia juga tidak menjadikan kulit kering. Awak boleh usap minyak boonga ke kulit muka dan basuh menggunakan kapas.

4) Sebagai makeup primer.
Jika awak ingin mendapatkan hasil riasan wajah dewy-look atau super-glowing. Gunakan minyak boonga sebagai makeup primer dan akhiri dengan alas bedak.



5) Menutup liang pori. 
Minyak boonga tidak menjadikan liang pori tersumbat malahan membersihkan sisa-sisa mekap yang tersumbat di dalam liang pori.

6) Mengecutkan jerawat.
Tea tree leaf oil dalam minyak boonga merupakan salah satu kandungan yang dapat mengecutkan jerawat. Ia juga mengurangkan production minyak yang berlebihan, selain jerawat cepat kering.





7) Membantu produk skincare terserap dengan lebih maximum. 
Anda disaran menggunakan minyak boonga sebelum krim wajah. Ia membantu penyerapan kandungan day cream, night cream dll dengan lebih maximum.

So, ape tunggu lagi? Jom dapatkan minyak boonga sementara stok masih ada.

So korang yang nak cuba, cecepat whatsapp Kak Jiha tau. Stok dah tak banyak.

Boleh masuk meminang kat sini tau http://www.wasap.my/60184673225

InshaAllah soon website Kak Jiha dah nak siap. Tinggal touch up sikit-sikit je lagi. Haaa nanti jemput shopping kat web Kak Jiha wokay.

Lipmatte Aifa Azlan, The Fairytale Princess Collection

3:29:00 am 0
Lipmatte Aifa Azlan, The Fairytale Princess Collection
Siapa dah cuba ke semua code warna lipmatte Aifa Azlan, The Fairytale Princess Collection?

Haaa pening betul kannn nak pilih yang mana satu sebab semua code menarik. 

Any suggestion anyone?


Rugi sangat kalau awak lepaskan lipmatte Aifa Azlan last batch bagi edisi The Fairytale Princess ni. 

Lepas ni dah takde dah tau. 

So korang yang nak cuba, cecepat whatsapp Kak Jiha tau. Stok dah tak banyak.

Boleh masuk meminang kat sini tau http://www.wasap.my/60184673225


InshaAllah soon website Kak Jiha dah nak siap. Tinggal touch up sikit-sikit je lagi. Haaa nanti jemput shopping kat web Kak Jiha tau.

4 WARNA LIPMATTE UNTUK BIBIR GELAP.

2:47:00 am 0
4 WARNA LIPMATTE UNTUK BIBIR GELAP.
Hai korang. Hari ni Kak Jiha nak share 4 warna lipmatte yang sesuai untuk bibir gelap.

Haaa ada certain wanita di luar sana memiliki warna bibir yang gelap dan hitam. 

Kadang-kadang cam susah kan nak pilih warna-warna lipstik atau lipmatte yang sesuai/

Tapi jangan risau tau girls, jika awak seorang yang berkeyakinan tinggi, apa-apa code warna boleh digayakan oleh awak.

Kat sini Kak Jiha berikan tips pemilihan warna lipstick dan lipmatte untuk awak yang bibir gelap.


1. Burgundy atau deep wine
Kelebihan bagi yang memiliki bibir hitam adalah dapat mengenakan lipstik berwarna tegas atau bold. Warna dari lipmatte tersebut juga tampak sangat jelas. Make Up Artist dan Hairstylist selebriti menyarankan warna burgundy atau deep wine kerana 2 shade tersebut nampak elegan di atas bibir hitam.


2. Merah
Setiap wanita pasti memiliki satu warna merah yang sesuai dengan bibirnya. Untuk si pemilik bibir hitam, Kak JIha menyarankan lipstik merah cool-tone. Warna tersebut akan memberikan kesan glamor untuk pesta malam hari. Woww!



3. Not-so-pink
Warna pink, peach atau tone yang lebih muda kelihatan kurang sesuai untuk anda yang memiliki bibir gelap. Pigmentasinya akan membuat bibir terlihat agak pale. Jika ingin mengenakan warna-warna ini, kami sarankan anda untuk guna orange corrector atau concealer terlebih dahulu.



4. Jingga yang cerah
Warna orange dan coral pernah menjadi trend lipstick pada tahun sebelum ini. Code lipmatte warna orange juga bagus untuk bibir hitam sebab mampu meneutralkan pigmentasi bibir yang gelap.

InshaAllah soon website Kak Jiha dah nak siap. Tinggal touch up sikit-sikit je lagi. Haaa nanti jemput shopping lipmatte kat web Kak Jiha okeh.

3 masalah utama berkenaan kulit wajah

2:40:00 am 0
3 masalah utama berkenaan kulit wajah
Ni antara 3 masalah utama berkenaan kulit wajah yang sering customer mengadu kat Kak JIha.

Kulit kusam? 


Sama ada awak tersilap memilih skincare atau tersalah langkah dalam penjagaan kulit wajah.

Guess what? 

Skincare routine itu sangat penting tauu dalam penjagaan kulit wajah. Mungkin dianggap remeh bagi kebanyakkan wanita tapi kesannya saaaangat banyak. Slowly but effective!


At least kena ada face oil dan juga moisturiser untuk mengekalkan hydration kulit wajah. Jika kulit muka awak terlalu kering atau terlalu berminyak. Itu tandanya Miss J bakal bersiar-siar di sekitar kulit muka awak.

Sila klik kat sini tau http://www.wasap.my/60184673225 jika awak mengalami tanda-tanda kulit tidak sihat seperti yang disebut tadi.

InshaAllah soon website Kak Jiha dah nak siap. Tinggal touch up sikit-sikit je lagi. Haaa nanti jemput shopping kat web Kak Jiha wokay.

Aifa lipmatte bagi edisi The Fairytale Princess

2:18:00 am 0
Aifa lipmatte bagi edisi The Fairytale Princess
Girl's, stok Aifa lipmatte bagi edisi The Fairytale Princess hampir melabuhkan tirai tau.


Haaa so cecepat tau jangan lepaskan peluang ini. Satu-satunya lipmatte yang mengandungi cooling mint sensation dan calitan paling ringan.


Aifa Lipmatte sejujurnya mempunyai ciri-ciri idaman yang awak inginkan seperti warnanya yang matching dengan skin tone dan tekstur yang sangat gebu.

So korang yang nak cuba, cecepat whatsapp Kak Jiha tau. Stok dah tak banyak.

Boleh masuk meminang kat sini tau http://www.wasap.my/60184673225

InshaAllah soon website Kak Jiha dah nak siap. Tinggal touch up sikit-sikit je lagi. Haaa nanti jemput shopping kat web Kak Jiha wokay.


Saturday, 9 February 2019

Rezeki durian hujang minggu

11:30:00 pm 0
Rezeki durian hujang minggu

Buah manggis VS Lipmatte Sugar Plum

12:30:00 pm 0
Buah manggis VS Lipmatte Sugar Plum
Pas durian. Kite setel manggis pulakk. Dappp emmm 😊


Sebenarnye saje je nak bagi anak-anak kenal dan rasa buah-buahan. Sesambil makan sesambil belajar. Haaa gittuhh.

Asyik makan tembikai, pisang, anggur, epal, betik jeerrr. So kite makan buah yang bermusim pulak.

Tapi kannn.

Dari tadi kann Kak Jiha duk tenung je si manggis ni.

Tengok manggis teringat new baby si #LIPMATTE_SUGAR_PLUM.

Ehhh cam angau pulak.

Tengok lain teringat hat lainn. Tu la kalau dah saiyanggg. Ermmm adoiii laaaa 😂

Kak Jiha Zul

Sobella dilarang dijual di SHOPEE, LAZADA dll

10:00:00 am 0
Sobella dilarang dijual di SHOPEE, LAZADA dll
Alhamdulillah alang-alang encik somi nak keluar. Sempat Kak Jiha selit seketul dua parcel yang keciciran semalam.


Satu terbang ke Johor. Satu lagi terbang ke Perak haaa. Selamat berkhidmat dengan tuan baru taw.

Psttt....

Ehh korang tau tak produk hotsss #Sobella ni tak boleh dijual kat shopee, lazada dan adik beradik yang lelain taw.

Haaaa so kalau korang ada nampak yang menjual kat shopee tuuuu. Hati-hati wokey. Kak Jiha hanya sampaikan pesanan masyarakat jeeee 😘

Kak Jiha Zul

Mulianya hatimu Pok Rok

9:00:00 am 0
Mulianya hatimu Pok Rok
Happy weekend korang.

Ada sape tau latest update mangsa lemas kat Kuala Terengganu semalam? Yang kes Mitsubishi Storm terjunam / jatuh dalam sungai.

Last update tau satu family tu berjaya diselamatkan. Tapi salah sorang orang awam yang terjun nak selamatkan tu lemas 😢


Allahhh sedih.

Mulianya dan besar pengorbanan dia. Sanggup bergadai nyawa untuk orang lain yang bukan sape-sape, takde pertalian darah sekali pun 😕

-----------------------------

Latest update.

Mangsa masih belum ditemui 😢

Allahuuu. Kalau betul awak dah takde dik. Hakak doa semoga awak tergolong dalam dalam golongan orang yang dikurniakan syahid akhirat. 


Aamiin ya rab.

Sesungguhnya kematian itu hampir.

Giliran kita pasti akan tiba. Kite tengah tunggu turn memasing je ni.

Bila?

Di mana?

Dan bagaimana?

Hanya DIA je yang maha mengetahui.

Allahhh bila ingat pasal mati ni seram sejuk pulak rase. Sungguhhh memang tak bersedia. Dosa pun kemaen banyak tak terkira 😭

Kak Jiha Zul
#BakalJenazah