Sunday, 4 October 2015

Anak syurgaku...

Entri 18

Teks     : Nazihah Zulkifli
Gambar : Nazihah Zulkifli

Assalamualaikum semua..

Alhamdulillah kembali bersiaran setelah berapa hari tidak kemaskini blog :)

Alhamdulillah kesihatan saya dan anak bertambah baik setelah seminggu lebih tidak sihat. Mungkin disebabkan kesan jerebu yang agak teruk melanda Banting Selangor. 

Kesian Umar, lebih 5 hari batuk, selsema dan muntah setiap kali selepas makan dan minum. Merengek-rengek tidak selesa bila tak dapat bernafas dengan baik.

Tetapi sesuatu yang buat saya terharu... Alhamdulillah sejak Umar tak sihat... selepas saja Umar batuk dan muntah.. mulut kecilnya tidak berhenti menyebut "Allah... Allah... Allah..." 

MashaAllah... mula-mula saya ingat saya salah dengar... lalu saya panggil encik suami untuk dengar sekali... Memang ternyata Umar menyebut "Allah".... Saya ingat Umar tak tertanggung dengan kesihatan yang ditanggung... tapi tidak.. sambil tersenyum dia masih terus ulang kalimah "Allah..."...

Ya Allah... Alhamdullilah... Pada usia 11 Bulan Umar sudah menyebut Allah... Ummi sangat gembira dengan pencapaian Umar :)

Saya terus galakkan Umar untuk menyebut AllahuAkhbar... Ternyata Umar mampu menyebut kalimah itu juga :)

Saya ada bertanyakan kepada pengasuh Umar (Mama Ina), dan pengasuh Umar, juga ada mengatakan yang Umar sering ikut Mama Ina menyebut  kalimah "Allah" dan "AllahuAkhbar"... Alhamdullillah... permulaan dan pencapaian yang baik.. Alhamdulillah :)

Jadi.. sebagai ibu bapa... kita hendaklah beri contoh yang baik untuk anak-anak tersayang.. kerana mereka sedang memerhati segala tindak tanduk kita... semoga kita menjadi teladan yang baik untuk mereka inshaAllah...

*Ummi dan Abi sentiasa doakan Umar jadi anak soleh musleh sayang... berjaya di dunia dan akhirat... InshaAllah... Aamiin...

Ok semua.. jumpa lagi dia entri yang akan datang ya :)

Salam Sayang,

Nazihah Zulkifli
4 Oktober 2015
4:38pm   

No comments:

Post a comment

 

'