BISNES CARA KAMI - TIPS & PANDUAN SURIBISNES (WAHM & SOHO)

Thursday, 24 December 2015

BISNES CARA KAMI

Dulu kalau Allah tak bagi kami JATUH kami mmg tak akan belajar malah mungkin akan terus jahil, kami mesti akan rasa kami betul dalam semua perkara. Sbg suami isteri kami memang nak yg terbaik untuk anak-anak tapi kami lupa yg kami sepatutnya jadi contoh yg baik dulu.

Masa 1st time kami achieve RM 1juta umur kami 24tahun, iaitu 4tahun lepas,masa tu duit seolah turun dari langit, sales menjangkau RM600k SATU HARI dan konsisten secara berterusan...kami sangat2 lah culture shock banyak membazir,sebab kami xpernah dapat duit sebanyak tu...kami pilih gaya hidup mewah dan mula menjadi org kaya baru,nak pakai yg branded ja semua hingga kan kdg2 beli sesuatu tak diguna kan pon.

Hingga satu tahap banyak pengajaran kakfel ambik dari situ.kakfel belanjakan sesuatu tetapi bila balik rumah atau pergi melawat anak yatim kakfel belajar sesuatu...Kakfel n hubby mula berubah.. Duit dalam akaun sendiri tak perlu ada banyak.. Biar duit dalam akaun Allah ada banyak...
#sedekahlah dan fahami konsep perniagaan sebenar.

Berniaga bukan di lihat pada populariti anda, bukan pada tahap kekayaan anda, bukan pada berapa org menyukai anda.. Tapi peniaga yg berjaya selalu kekal tunduk pada Allah dan "mengambil ktitik sebagai pujian dan pujian sebagai ujian."

tetaplah hingga kini kalau teringin apa apa kakfel beli juga, kita reward diri utk dunia, tak salah langsung, yg salah hanya bila kita lebihkan dunia dan lupakan akhirat.

Menjadi jutawan impian ramai org, tapi kakfel nak beritahu, lagi kaya kitaa, lagi banyak tanggungjawab, lagi lambat kita punya turn nak dihisab di alam sana nanti.

Menjadi KAYA ITU WAJIB kerana lebih ramai islam kaya lebih ramai org dapat dibantu, tetapi jangan lupa, menjadi ISLAM SEBENAR yg kaya itu lebih wajib. #tipsfelinnanadea

.
.
Jom baca lebih banyak perkongsian kakfel dalam BUKU BISNES CARA KAMI

Bagi yang nak dapatkan buku ni, jangan segan jangan malu whatapps saya :)

No comments:

Post a Comment