TIPS JADI KAYA - KAMI CABAR Anda! - TIPS & PANDUAN SURIBISNES (WAHM & SOHO)

Wednesday, 6 January 2016

TIPS JADI KAYA - KAMI CABAR Anda!

Teks : Puan Felinna

KAMI CABAR Anda!

TIPS jadi kaya dalam masa 3 hari :

Kak Fel nak kongsi ilmu pagi ini agar boleh menyedut banyak kebaikan dan aura positif.

Awak ada masalah kewangan? Keluarga? kawan-kawan? Hidup tak tenteram, tak tenang. Nak cari jalan keluar?

Ok kak Fel nak buat pertandingan mudah. Siapa buat tips ni dan selepas 3 hari dah dapat kesan inbox kak Fel utk tuntut hadiah. Ada satu grand prize bagi siapa yg paling best cerita dia!
 

Kongsi dengan kawan-kawan tips ni agar mereka juga boleh jadi kaya dalam masa 3 hari.(Teknik menjemput rezeki adalah dengan berkongsi peluang dan rezeki)

Lakukan ini HARI INI!

1) Bangun pagi ni , usap muka cakap terima kasih Allah. Usap seluruh badan dan bernafas dalam-dalam ucap terima kasih Allah lepas tu senyum.

2) Cukup waktu, mulakan dengan solat dhuha, buat 2 rakat kemudian 2 rakaat lagi. (4 rakaat)

3) Hari ni tanam dalam diri tak mahu sembang dengan kawan pejabat pasal orang lain, tak mahu baca atau tulis yg bukan-bukan. Nak zikir dan sebut nama Allah saja. Sebut ulang-ulang (boleh jadi sebak tau)

3) Pergi makan tengah hari nanti kalau ada makanan lebih bungkus bagi kucing jalanan.

4) Solat zuhur, asar, maghrib, isya' di awal waktu, habis solat terus berdoa. Bersembang minta kat Allah agar nak kaya dunia akhirat. Minta sungguh-sungguh. Lepas tu cakap terima kasih berkali-kali kat Allah sebab bagi kita tumpang di dunia.

5) Hari ni tekad, kalau ada sesiapa minta sedekah beri, walau hanya 50 sen.

6) Telepon mak dan ayah, bersembang dan tanya khabar walau 5 minit.

7) Bangun pukul 3.30 pagi. Buat tahajjud 2 rakaat kemudian ambil masa termenung fikir salah diri, kenapa ujian datang kat aku, mungkin aku pernah buat salah. Buang ego dan kaji sedalamnya. Apa salah silap kita. Kalau tak jumpa, mohon Allah SWT tunjukkan.

Ulang selama 3 hari berturut turut.

InshaAllah di hari ke 3 akan ada jalan keluar dan kita akan jadi kaya! 


Siapa berani sahut cabaran ni?

#SharingDariPuanFelinna
#Bisnescarakami

No comments:

Post a Comment