Pages

Friday, 1 December 2017

PENULIS KONTEN DIPERLUKAN SEGERA!

Bantu Kak Jijie #SHARE info ni, plissss...

PENULIS KONTEN DIPERLUKAN SEGERA!


Di #Elsee, kami sedang membangunkan produk untuk baby. Jadi, kami perlukan penulis konten yang menulis berkaitan dengan baby.

Boleh terus emel permohonan anda dan sertakan sekali contoh konten yang pernah anda tulis.

Jom kita bagi #VALUE pada masyarakat melalui penulisan ;)

SEMINAR JOYFUL & PARENTING IBU ROSE 16 DEC

Apa kata Ibu Rose?

Jom baca ;)





[ SEMINAR JOYFUL & PARENTING IBU ROSE 16 DEC ] 




CUMA TINGGAL 2 HARI SAJA LAGI UNTUK GRAB OFFER EARLY BIRD SPECIAL!

TAHUKAH ANDA?

Anak-anak sangat mudah mendengar cakap?
Anak-anak boleh dengan senang berhenti mengamuk?
Anak-anak boleh tak ketagih gajet?
Anak-anak boleh pandai pilih siapa kawan yang baik?
Anak-anak boleh suka belajar?
Anak-anak boleh suka solat dan baca Quran?
Anak-anak boleh hormat dan sayang ibu bapa?

Senang sebenarnya nak lakukan. Cuma ramai orang malas nak ambik tahu rahsianya. 

IAITU DAPATKAN KEMAHIRAN mendidik anak-anak ni. BILA TAK ADA KEMAHIRAN APA PUN SUSAH. 

Tapi dengan parenting ni tak ramai yang nampak keperluan tu. Bila problem dah besar, baru garu kepala. Jangan jadi macam ni. Raih kemahiran tu segera

Jangan ikut mereka ni,
"Alah, nanti besar jugak. Tak payah nak belajar-belajar parenting ni. Nanti dapat anak pandai lah. Habiskan duit jer. Anak jadi macam tu jugak. Anak dia tu bagus sebab nasib dia. Kita ni dapat anak macam Chimpanzee. Dah nasibbb”

Tak sama orang yang ada ilmu dengan yang tiada. Bila ada ilmu, skil dan sikap yang betul, cara bercakap dengan anak-anak pun berbeza. Tahu aje apa yang boleh terus ke kalbu anak yang menyebabkan anak senang jer nak dengar cakap.

Ibu berani cakap dengan rendah hatinyalah, anda akan melalui satu perjalanan penuh emosi selama 4 jam itu. Macam naik ROLLER COSTER EMOSI. 

Namun yang penting anda akan rasa RECHARGE dan BERSEMANGAT sampai ke destinasi yang selamat. InsyaAllah. Jumpa 16 Dec nanti.

With Love
Ibu Rose
BUILDING A LOVE WORLD
============================

Offer Early Bird SEMINAR JOYFUL & LOVING PARENTING - IN THE GRACE OF ALLAH tamat 2 Dec Sabtu ini berbaki 2 hari lagi. 

Selepas tu, harga dinaikkan.

Berminat nak daftar? Jom cecepat whatsApp saya sekarang juga :)
www.wasap.my/60184673225

Kalau mommies ada kenal sesiapa yang perlu hadir ke SEMINAR IBU ROSE ni. Please share info ya! Maybe ada mommies dan daddies out there yang memerlukan.

So please SHARE ;)

Thursday, 30 November 2017

Apa khabar hati kita?

Does it fill with LOVE? ❤️

 

Yakin! Selamat pagi :)

Yakinlah dengan diri sendiri. Sekiranya kita tidak yakin dengan kebolehan sendiri, siapa lagi akan yakin dengan kita?

Morning mommies!


SEMINAR JOYFUL & PARENTING IBU ROSE 16 DEC

[ATTENTION] 

CUMA TINGGAL 3 HARI SAJA LAGI BAGI EARLY BIRD SPECIAL PRICE.



ANDA LAYAK MENDAPATKANNYA!


Apa kata Ibu Rose?

Jom baca ;)




Ibu Rose akan tampil sekali lagi dengan seminar untuk ibu bapa demi memenuhi permintaan ramai ibu bapa yang MERAYU kerana runsing akan berbagai ISU MENDIDIK anak-anak.

“Ramai anak-anak kita dah TENAT,” begitulah rungutan ramai. Ibu bapa pula ramai yang TERTEKAN dgn anak-anak asyik mengamuk, payah diurus, tak mendengar cakap, ketagih gajet, salah pilih kawan, malas belajar, malas solat dan banyak lagi. Sudahlah sibuk bekerja, balik rumah nak hadap semua ni pula. Itu tidak termasuk dgn isu anak baru 7 tahun dah pandai tgk porno. Astagfirullah!

PENING kepala ibu bapa bila anak-anak begini. Hati, sayang kan anak, tapi anak-anak pulak payah nak dididik. Stres tahap gaban yang menyebabkan ramai ibu bapa, terutamanya para ibu menangis di dalam hati dan bertanya hati…”AM I A BAD MOTHER?”… “AKU NI IBU YG TERUK KE? Tak cukup itu; ada pula suami-isteri yg bertengkar sbb cara didikan masing-masing.

JANGAN BERSEDIH SAYANG…

Sebenarnya anda tak perlu lalui itu semua pada tahap maksima dan berterusan pula.
 
Anda bukan ‘bad mother or father”. Ada belum tahu jalannya saja. Bak kata Maher Zain, INSYAALLAH ada jalannya.

Trust Ibu.
With Love
Ibu Rose

Offer Early Bird SEMINAR JOYFUL & LOVING PARENTING - IN THE GRACE OF ALLAH tamat 2 Dec Sabtu ini berbaki 3 hari lagi.
 Berminat nak daftar? Jom cecepat whatsApp saya sekarang juga :)
www.wasap.my/60184673225


Kalau mommies ada kenal sesiapa yang perlu hadir ke SEMINAR IBU ROSE ni. Please share info ya! Maybe ada mommies dan daddies out there yang memerlukan.

So please SHARE ;)

FREE Ebook untuk Mommies :)

Assalamualaikum mommies :)

Tqvm taww sudi singgah blog Kak Jijie. Salam perkenalan untuk semua mommies yang first time singgah blog Kak Jijie.

Antara mommies semua ada mommies yang sedang hamil? Sedang berpantang? atau ingin tambah ilmu tentang penyusuan? 

Haaa.. Berminat nak dapatkan Ebook ni?

Kak Jijie nak bagi FREE je taw. 

Kak Jijie ulangi, Kak Jijie nak bagi FREE je taw. 

Special untuk mommies especially mommies yang hamil anak pertama.

Haaa.. Selain kelengkapan untuk penyusuan seperti breastpump, cooler bag, cooler pack, ice pack, botol susu, milk storage plastic dan maciam-maciam lagi laaa.

ILMU penyusuan saaaaangat la penting.

Plisshh Plisshh Pliiishh la percaya cakap Kak Jijie hokay.

Misi penyusuan mommies tak mampu (tak akan / sukar) berjaya jika tak ada ILMU PENYUSUAN !

Haa.. Tau kenapa?

Sebab mommies akan cepat stress.

Mommies akan cepat give up.

PERCAYAAAALAH.

So Kak Jijie nak bantu mommies berjaya dengan misi penyusuan mommies. InshaAllah dapat susukan si kecil sehingga berumur 2 tahun inshaAllah Aamiin.

So mommies yang berminat, jangan berlengah lagi.

Zaaaassss isi form kat sini hokay.

Opps..

Sebelum tu, ada T & C tawww.

Baca kat sini yea.

Ok mommies, bagi masa paling lewat 5-7 hari untuk Kak Jijie emelkan Ebook kat mommies ok. 

Andaikata Kak Jijie terlepas pandang form yang mommies submit. Mommies boleh whatsApp Kak Jijie yea.

Maklum laaa, raaaamai taw yang berminat dengan Ebook ni. Ok mommies selamat isi form ;) 

Luv,

Kak Jijie La Mamma
#PejuangSusuIbu
#IbuBijakAnakBahagia

KENALI IBU ROSE ❤️

Mungkin ada antara anda di sini yang masih belum kenali siapa Ibu Rose ni. Sebab mungkin follow page Ibu sebab ternampak kawan fb share di wall mereka, kawan asyik sebut nama Ibu Rose, atau pernah nampak Ibu di kaca tv atau dengar Ibu di corong radio.



Siapa Ibu Rose ni ek? Yang orang dok sebut-sebut tu. Masih belum terlambat nak kenal Ibu lebih dekat.. Jom sambung baca

Ibu Rose adalah Family & Love Guru yang telah berkecimpung di dalam bidang Pembangunan Modal Insan dan pendidikan melebihi 27 tahun. 


Pengalaman beliau yang luas mendidik ribuan peserta daripada pelbagai peringkat umur dan latar belakang, menjadikan beliau seorang penceramah yang sangat berpengalaman dan bijak. 


Ditambah pula dengan kemahiran beliau menggunakan teknologi terkini di dalam komunikasi berkesan seperti Accelerated Learning, Subliminal Dynamic, Neuro-Linguistic programming, Sains Minda dan Sains Tenaga menjadikan program-program kendalian beliau ceria, amat berkesan, dinamik dan kaya ilmu.

Selain itu beliau banyak mengendalikan program bercorak pembentukan kecemerlangan diri bagi korporat. antara organisasi tersebut adalah, IJN, ARB, ESSO, SHELL, SIME DARBY, PUSPAKOM, SIME SEMCORP, PETRONAS, TELEKOM, TNB, BERNAS, PERODUA, PROTON JABATAN PEMBANGUNAN WANITA dan banyak lagi.

Ibu Rose merupakan Trainer Neuro Semantic-NLP yang Bertauliah. Beliau juga seorang yang berpengalaman luas di dalam bidang ‘Pembangunan Modal Insan’ (Human Capital Development).

Beliau bukan sahaja seorang jurulatih yang dinamik dan berdaya tinggi tetapi juga berpengalaman serta mempunyai ilmu yang luas di dalam bidang ini.

Oleh itu beliau sering muncul di ruangan temubual samada di media cetak mahupun media elektronik seperti TV Al Hijrah, RTM, Radio IKIM, ASTRO, TV3, Utusan, Harian Metro, Mingguan Wanita dan banyak lagi.




Pendekatan unik beliau serta mesej yang dikongsikan membolehkan beliau memberi impak yang besar kepada golongan korporat, ibu bapa, para pelajar dan juga pelbagai golongan yang lain baik di dalam kursus, seminar mahupun penulisan beliau. 

Penulis buku ‘A Love World, Raising Happy Kids’ dan ‘Aku Layak Berjaya’ ini berpegang dengan prinsip bahawa ‘Kasih adalah Pendorong Terkuat’ dan ini menjadi pendorong utama beliau mengajak setiap insan untuk mengatakan ‘Saya Membawa Perbezaan Ke Dunia Ini’.


Tak kenal maka tak cinta. Makanya kita tahu Ibu bukan calang-calang orangnya dan kita bertuah sebab kita masih dapat sentuhan langsung Ibu Rose di sini kan?

Jadi, ajak kawan-kawan di luar sana untuk follow Ibu Rose di page Ibu Rose - Mesejnya Kasih ini dan bantu perjuangan dan misi Ibu untuk sebarkan kasih sayang di seluruh dunia. Mudahan kita juga mendapat manfaatnya bersama, InshaAllah :)


Team Ibu Rose
Kredit : Shahirah

Something to ponder


Seminar Parenting Ibu Rose

Jom ke seminar Ibu Rose

Mommies yang nak tambah dan mantapkan ilmu parenting.

Make sure grab peluang ni. Jangan lupa bawa daddies sekali ok.

Buy 1 Free 1 lagi :)


WhatsApp saya untuk details ok :)


Thursday, 23 February 2017

JOM MEROKET KE BULAN !

Assalamualaikum..

Hai... Lama saya tak update kan..

Bukan apa.. lagi berapa hari je saya due dah nak bersalin.. so orang kata dalam tempoh bertenang la kejap...

Tapi dalam tempoh bertenang ni pun... saya tengah studi banyak ebook, join online class dan webinar..

Ye la kan.. ilmu kena sentiasa upgrade kalau nak berjaya.. betul tak?

Ooo sebelum tu.. ada ke yang singgah ke blog saya ni online seller?

Haaa saya nak share satu ebook ni yang saya baru je beli dan tengah hadamkan ilmu-ilmu nya... inshaAllah lepas bersalin nanti boleh la saya implemen kan dalam bisnes nanti.. inshaAllah..

Ada tak antara awak semua yang bisnes online sebagai agen ke.. stokis ke.. tapi produk jualan anda krik..krik..krikk je ?

Cepat baik mengaku.. hahaha..

Sebab saya mengaku memang ada jugak produk yang jualan nya agak slow..

Hurm.. nak sale naik tapi tak yakin nak buat Fbads.. Ye la nak buat pun tak boleh main buat je kan Fbads tu.. Kena ada ilmu juga.. Kena spend duit.. Salah strategi duit pun hangus.. Dah la produk tak terjual.. Duit pula hangus... Rugi..rugi...

So saya nak suggest kan awak semua yang nak buat sales tapi tanpa Fbads.

Kalau nak belajar, saya cadangkan awak baca buku ni.. Ebook ni.. Harga RM50 sahaja.. Invest lah untuk ilmu kalau serius nak upgrade bisnes dan hidup.. inshaAllah tak rugi.. Saya dah beli.. Siap print lagi.. Senang nak conteng-conteng sambil belajar..


Tapi....
Tapi....
Tapi....

Jangan beli 1 lepas tu awak pergi share pula tau.. Tuan dia tak bagi.. Nanti tak berkat pula..

Penulis ebook ni dah mengajar mentee-mentee dia seramai 20 orang menghasilkan total jualan melebihi RM1 juta dalam masa 6 minggu sahaja !

Waahhh bestkan?? 

Haaa... kalau awak berminat boleh klik kat sini untuk info lebih lanjut ok..

Harga RM50 tu tak tau la akan kekal ke tak sebab harga asal ebook tu lebih daripada RM50.

So ok, jumpa lagi di entri seterusnya ok !

-Ummi Nazihah-

Wednesday, 8 February 2017

PROMOSI SEMPENA MOOD REPUBLIK KEDAH

Assalamualaikum semua, waaahhh lamanya tak update.. Sejak daripada Umar demam panas hampir seminggu. Lepas tu dengan kandungan yang sarat menghitung hari ni. Memang semuanya agak perlahan. 

Lupa pula nak tanya khabar. Heee...

Anda semua apa khabar? Semoga sentiasa dalam rahmat dan kasih sayang Allah SWT inshaAllah. Terima kasih ye masih sudi singgah blog saya.

Ok hari ni saya nak jemput anda semua singgah ke blog saya tau.

Sebab tengah ada promosi ni =) 

---------------------------------------------------------------------------------------------

Promosi produk Mary Jardin sempena Mood Republik Kedah telah bermula !! 




Yeay !! Bestnyaaaa....
 
Orang-orang KEDAH jemput singgah booth Mary Jardin ok !

Jangan lepaskan peluang yang best ni. Jimat banyak sangat  








Bagi yang berada diluar kawasan Kedah, jangan sedih-sedih ok, POSLAJU kan adaaaaa... hihihi  


Untuk yang berhasrat nak mencuba produk penjagaan kulit dari bahan natural & organik ni, inilah peluang untuk anda   

Cepat grab peluang ni tau!

Place your order now !

Dengar kate, LIMITED 1000 boxes je tau  

So cepat.. First pay first serve ok.. 

Untuk info lebih lanjut boleh link blog berikut http://cantiksecarasemulajadi.blogspot.my

#maryjardinagen  
#maryjardinskincare  
#MJM  
#MJME

Tuesday, 24 January 2017

Ebook Islamik

Adik sayang mama.

Mama marah adik guna smartphone. 

Mama pesan, adik kecil lagi, kalau terdedah dengan gadjet, nanti banyak penyakit datang.

Mama tak nak adik sakit nanti.

Jadi mama hadiahkan adik eBook yang best ni  
 
Boleh adik gunakan nanti. Yeayyy  








Ada mommies yang berminat nak dapatkan Ebook Islamik yang best ni?

Untuk lihat lebih banyak testimoni dan details produk, boleh ke instagram saya dengan klik sini

Saturday, 7 January 2017

Lukisan Asas Untuk Anak-anak

Teks      : Nazihah Zulkifli
Gambar : Neethu Krishnaraj / Google

Assalamualaikum semua. Apa khabar? Selamat berhujung minggu? Apa aktiviti anda dan keluarga hari ni?

Walau apapun aktiviti yang dilakukan, pastikan ia bermanfaat. Masa kualiti yang diluangkan bersama anak-anak.

Ok kalau yang duduk saja di rumah, bolehlah keluarkan kertas, pensel dan pensel warna. Kita melukis dengan anak-anak. Melukis pun aktiviti yang berkualiti tau. Kita luangkan masa bersembang dan bercerita dengan anak-anak kita. Macam-macam faedah yang kebaikan anak-anak dapat termasuklah kasih sayang dan perhatian.

Tak tau nak lukis apa? Lukisan mesra kanak-kanak dengan nombor sebagai asas ni pun boleh. Senang je kan. Anak-anak mesti teruja! Ok selamat mencuba dan selamat berhujung minggu semua !


Salam sayang,
Ummi Nazihah






























































 

'