Tuesday, 24 January 2017

Ebook Islamik

Adik sayang mama.

Mama marah adik guna smartphone. 

Mama pesan, adik kecil lagi, kalau terdedah dengan gadjet, nanti banyak penyakit datang.

Mama tak nak adik sakit nanti.

Jadi mama hadiahkan adik eBook yang best ni  
 
Boleh adik gunakan nanti. Yeayyy  








Ada mommies yang berminat nak dapatkan Ebook Islamik yang best ni?

Untuk lihat lebih banyak testimoni dan details produk, boleh ke instagram saya dengan klik sini

Saturday, 7 January 2017

Lukisan Asas Untuk Anak-anak

Teks      : Nazihah Zulkifli
Gambar : Neethu Krishnaraj / Google

Assalamualaikum semua. Apa khabar? Selamat berhujung minggu? Apa aktiviti anda dan keluarga hari ni?

Walau apapun aktiviti yang dilakukan, pastikan ia bermanfaat. Masa kualiti yang diluangkan bersama anak-anak.

Ok kalau yang duduk saja di rumah, bolehlah keluarkan kertas, pensel dan pensel warna. Kita melukis dengan anak-anak. Melukis pun aktiviti yang berkualiti tau. Kita luangkan masa bersembang dan bercerita dengan anak-anak kita. Macam-macam faedah yang kebaikan anak-anak dapat termasuklah kasih sayang dan perhatian.

Tak tau nak lukis apa? Lukisan mesra kanak-kanak dengan nombor sebagai asas ni pun boleh. Senang je kan. Anak-anak mesti teruja! Ok selamat mencuba dan selamat berhujung minggu semua !


Salam sayang,
Ummi Nazihah






























































TIPS PENYIMPAN EMAS BERMODAL KECIL.

Semua orang tahu kelebihan menyimpan emas. Lebih-lebih lagi semakin hari nilai RM semakin merudum.


Cuma mungkin bagi sesetengah orang, mereka masih tidak tahu yang emas boleh dibeli dalam kadar yang kecil seperti 1/2 atau 1 gram.

Buat masa ini saya rasa tidak ada cara yang paling baik untuk membeli emas bagi yang bermodal kecil kecuali menggunakan produk Gold Accumulation Program (GAP) dari Public Gold.


Dengan GAP, pembeli akan membeli gram emas yang dimiliki Public Gold. Dari gram tersebut, pembeli boleh mengeluarkan emas dalam bentuk gold bar atau dinar.

Sekiranya tidak, Public Gold akan menyimpan gram tersebut tanpa upah sehinggalah dikeluarkan. Jumlah gram terkumpul boleh dilihat melalui akaun online peribadi pembeli.

Para pembeli boleh juga terus menjual gram emas milik mereka tanpa perlu mengeluarkan emas fizikalnya.

GAP ternyata sangat baik untuk mereka yang bermodal kecil atau mempunyai perasaan risau menyimpan emas sendiri di rumah.

Jadi, mulalah menyimpan emas dari sekarang walaupun dengan berat 1 gram setiap kali.

Harga emas 999.9 hari ni RM184/gram. Nak alihkan duit anda ke dalam bentuk emas fizikal? Boleh hubungi saya. 

Salam sayang,

Ummi Nazihah
Authorised Public Gold Dealer
PG044627  
+6018 467 3225

Kredit: Ustaz Khairul Anuar Basri

HOW ABOUT YOU SERIES




"Ummi.. Who created the rain? Who created the plants and all animals??" "Allah is the One who created us and them all!
All of them obeys Allah, How About YOU ? "

HOW ABOUT YOU SERIES is amongst our BEST SELLING products which has been the choice of most parents, ALHAMDULILLAH!

This delightfully light weight book of A5 size can be portably brought to anyplace and can be read anywhere!

5 books in 1 series with wonderful fully colored illustrations will definetely capture the eyes of your little ones!

This unformal teachings about science and ALLAH's creations had been used in many kindies and schools as a source of story telling and project learning activities for boys and girls.

Many parents and teachers had purchased this book.. HOW ABOUT YOU??!! GRAB THEM NOW!

RM34 per set of 5 book only!
RM34 per set of 5 book only!
RM34 per set of 5 book only! (exc postage)

Macam mana nak order?
1. Screen shot gambar produk
2. Nyatakan kuantiti dan
3. WhatsApp 018 467 3225


Untuk tempahan sila WhatsApp 018 467 3225 sebelum isi borang di sini

10 langkah mudah bina kedai online

Adakah boleh bermula tanpa ada modal? Jawapannya boleh. Iaitu kita terus fokus kepada pemasaran dan ketetapan dalam sasaran bersih yang mahu dicapai setiap hari.

Berikut 10 strategi untuk kita bermula tanpa perlu kita menjadikan modal sebagai faktor utama.

1. Tabungan.
Sekiranya kita masih bekerja, wujudkan satu tabungan khusus dinamakan sebagai tabungan berniaga. Letak sasaran untuk tabungan ini contoh setiap bulan kita letakkan RM100 secara konsisten.

Selama 12 bulan wang tabungan modal yang terkumpul adalah RM1200. Sekiranya tiga tahun terkumpul adalah sebanyak RM3600. Selalu memastikan disiplin untuk terus menabung dalam tabung modal ini.

Apabila mahu menggunakan untuk memulakan bisnes selalu ambil hanya jumlah minima contoh RM500 atau RM1000 sahaja. Dan sangat penting untuk mengantikan jumlah tersebut dalam tabung modal. Tabung modal ini juga tidak boleh diambil untuk tujuan lain.

2. Bekerja sambilan.
Sekiranya masih bekerja dan tidak mahu menyentuh wang dari gaji, boleh mencari satu lagi pekerjaan sambilan. Kerja itu mungkin ada kaitan dengan bisnes atau perniagaan yang kita ingin lakukan sepenuh masa kelak.

Contoh mahu kedai jahit, jadi boleh bekerja secara sambilan. Duit upah boleh disimpan sebagai modal. Manakala nilai tambah yang lain ialah dapat belajar dan menambah kemahiran sedia ada dari usahawan yang sudah berjaya.

Sumber: Bab 4 Modal Bukan Faktor Utama.

Baca lagi dalam ebook 10 Langkah Mudah Bina Kedai Online.

Dapatkan ebook secara BONUS apabila menyertai kelas asas blog dan mula bisnes ABDR.

--------------------------------------------------------------------------------------------


Harga RM50

Isi kandungan Ebook

Bab 1: Mula Bisnes Tanpa Modal
Bab 2: Asas Pemasaran Online
Bab 3: Bisnes Konvensional
Bab 4: Modal Bukan Faktor Utama
Bab 5: Mula Modal Minima
Bab 6: Dropship
Bab 7: Memaksimakan Pemasaran Percuma
Bab 8: Asas Kedai Online

 
Untuk sebarang tempahan, boleh isi borang online di tab atas dengan button tap "BORANG TEMPAHAN" atau klik di sini

Friday, 6 January 2017

Apa maksud G.A.P?


Public Gold melangkah setapak lagi dengan melancarkan produk terbaru yang dinamakan Gold Accumulation Program (GAP). 

GAP sebenarnya nak bantu lebih ramai orang memulakan simpanan emas dengan cara yang lebih mudah. 

Selesai masalah kat mana nak simpan dan selesai masalah bajet kecil untuk bermula.

GAP Public Gold ni sangat bermanfaat bagi siapa yang:

1. Nak mulakan simpanan emas, tapi budget kecil.
2. Nak simpan emas, tapi risau nak simpan sendiri. Isu keselamatan.
3. Nak beli emas Public Gold, tapi menetap di overseas, atau tinggal di tempat
    yang jauh dari pejabat Public Gold.
4. Nak beli emas secara konsisten dengan bajet sekitar RM150-RM200 sebulan.
5. Boleh jadi alternatif simpanan masa depan anak-anak dengan bajet
    RM150-RM200 sebulan setiap anak.

Kelebihan GAP Public Gold secara ringkasnya untuk penyimpan emas:

1. Boleh beli emas ketulenan 999.9 dengan bajet minimum 1 gram.
2. Simpan emas dengan Public Gold secara percuma! Tiada yuran simpanan
    dikenakan.
3. Boleh tambah simpanan emas denagn gandaan 1 gram pada bila-bila masa.
4. Boleh keluarkan emas fizikal (Gold bar 999.9) serendah 1 gram di
    mana-mana 18 cawangan Public Gold seluruh Malaysia tanpa had.
5. Urusniaga 24 jam sehari, 365 hari setahun (boleh beli secara online, dan jual
    pun secara online)

Bertindaklah sekarang dengan mulakan simpan emas.
Jumpa lagi di lain entri inshaAllah.

Salam sayang,

Ummi Nazihah
Authorised Public Gold Dealer
PG044627 

Ebook Panduan Mula Bisnes Butik Online Offline

Bab 12 - Ebook Panduan Mula Bisnes Butik Online Offline.


“Walaupun kita gagal sekali, atau sukar mendapatkan pinjaman bank, perlu istiqamah dan terus buat sahaja (just do it!). Jangan fikirkan apa-apa. Usahakan apa yang ada. Ini penting untuk bina reputasi dan lama-kelamaan kita akan membina kredibiliti dan kepercayaan.”Tips Ali Hassan (pemilik Butik Al-Ikhsan)- Apa sahaja yang berlaku, usahawan perlu sabar.- Perbaiki kelemahan.- Jangan malu bertanya kepada pelanggan apa yang mereka tidak puas hati, biar mereka “komplen”.

------------------------------------------------------------------------------------------
 
Harga RM50

Isi kandungan Ebook

Bab 1 : Pengenalan bisnes
1.1 Ringkasan bisnes butik
1.2 Rangkaian industri butik
1.3 Ciri-ciri butik

Bab 2 : Kemahiran
2.1 Kenali bakat, hobi kepada bisnes
2.2 Kemahiran dalam bisnes
2.4 Ambil peluang bisnes secara online
2.5 Kuasai kaedah promosi sepanjang tahun

Bab 3 : Barang mentah/ Sumber bekalan (15 muka surat)
3.1 Fokus produk (niche)
3.2 Sumber pemborong produk, senarai pembekal, lokasi
3.3 Peralatan kelengkapan butik (jenis produk, jualan borong, runcit, 
        pembekal produk)
3.4 Panduan produk dan khidmat pelanggan

Bab 4 : Modal (15 muka surat)
4.1 : Modal Untuk Bisnes Skala Kecil
4.2 : Contoh Kaedah Kumpul Modal
4.3 : Strategi Pengurusan Modal
4.4:  Sumber Pinjaman

Bab 5 : Siapa pelanggan/sasaran (16 muka surat)
5.1 Mengenalpasti sasaran pelanggan
5.2 Panduan khidmat pelanggan
5.3 Kemahiran khidmat pelanggan
5.4 Cara menjual kepada setiap pelanggan

Bab 6 : Pendaftaran bisnes

Bab 7 : Pengurusan bisnes (10 muka surat)
7.1 : Pentadbiran
7.2:  Operasi- pengendalian stok, pameran di butik, pengurusan pekerja,
          kaedah jualan
7.3:  Pengurusan Kewangan
7.4:  Panduan Pengurusan Profesional

Bab 8 : Harga tawaran (11 muka surat)
8.1 Kaedah penentuan harga
8.2 Contoh penentuan harga
8.3 Mempelbagaikan jualan- konvensional dan online

Bab 9 : Promosi/pemasaran (16 muka surat)
9.1 Kaedah promosi & pemasaran
9.2 Strategi promosi butik
9.3 Strategi promosi butik
9.4 Tip promosi dan pemasaran

Bab 10 : Organisasi/ badan berkaitan
10.1: Bisnes yang ada kaitan dengan bisnes butik
10.2: Jaringan usahawan- forum online, persatuan
10.3: Organisasi yang perlu disertai usahawan

Bab 11 : Pengalaman bisnes
11.1 Alasan perlu buka butik
11.2 Pengalaman bisnes 1, Abaya Elegen, Norhaniza Taib
11.3 Pengalaman bisnes 2: Ely Suhaili Punari
11.4 Kisah Inspirasi Butik Al-Ikhsan

Bonus 1 : Pengalaman Usahawan Bisnes Butik Abaya

Bonus 2 : Motivasi bisnes
12.1 Kelangsungan bisnes
12.2 Aliran pendapatan berganda
12.3 Lapan prinsip sukses
12.4 Tip bisnes orang Cina


Untuk sebarang tempahan, boleh isi borang online di tab atas dengan button tap "BORANG TEMPAHAN" atau klik di sini 

Kelas Asas Blog




Di Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR), kami menawarkan 2 kelas blog, kelas pilihan yang paling popular :

1) Kelas Asas Blog dan Penulisan
2) Kelas Asas Mula Bisnes Online

Apa beza kedua-dua kelas ini?

Kelas Asas Blog dan Penulisan:
1) Belajar menulis blog berpengaruh.
2) Belajar menulis dengan idea yang berterusan dan konsisten.
3) Belajar menulis mengikut fokus produk.
4) Belajar menulis entri yang menarik lebih ramai rakan dan trafik. 

Kelas Asas Mula Bisnes Online
1. Belajar bina kedai online asas berdasarkan jenis produk / servis.
2. Belajar menulis secara fokus mengikut lima label utama.
3. Belajar bina borang tempahan.
4. Khusus untuk suri yang benar-benar zero tentang urusniaga online.
5. Mahu mula bisnes tetapi tidak tahu cara.
6. Mahu mula bisnes tetapi tidak ada produk? ABDR mempunyai produk digital (ebook) dan produk servis (pakej kelas online dan sewa tapak iklan)
7. Sudah ada shopping cart, juga boleh bina blog khusus untuk aliran pembaca kepada pelanggan.


Kami buka pendaftaran setiap hari. Hubungi saya bila kalian sudah sedia ye =)


 

'