SALAM MAAL HIJRAH - TIPS & PANDUAN SURIBISNES (WAHM & SOHO)

Friday, 14 September 2018

SALAM MAAL HIJRAH

Assalamualaikum. Hai korang :)

Tqvm yang sudi singgah blog Ummi. Seriously appreciated korang. Ermmm belum terlambat rasanya nak wish korang salam maal hijrah!




Awal pagi ni la pun nak menulis kat blog ni jap sementara anak-anak dah beradu.

So tahun ni apa yang korang azam nak hijrah? Ummi seriously banyak sangat  perubahan yang kena buat dalam hidup.

Memang kalau listkan memang tak habis. Tapi just ambil 3 yang priority la kan. Perubahan dalam life kehidupan as a muslim, sebagai seorang anak, isteri dan juga ibu. Banyak yang kena perbaiki. Banyak lemahnya. Kalau difikirkan sedih pulak. Uwaaaa.

Lepas tu perubahan dalam bisnes dan financial. Dalam bisnes je dah berapa kali tukar bisnes. Ada macam-macam sebab. Kalau listkan pun tak habis rasanya. So cari cari cari lagi selagi belum jumpa. Tapi rasanya inshaAllah tahun ni or tahun depan tanak tukar bisnes dahhhh. 

Korang tolong doakan ye. Bila kita start bisnes baru. Kita kena start all over again tau. Seriously penatttt. 

So jom sesama kita berdoa semoga 1 Muharram yang lepas menjadikan titik permulaan untuk kita lebih baik dari tahun sebelumnya. InshaAllah. Aamiinnnn.




Abu Hurairah r.a berkata;
"Setiap kali datangnya tahun baru membuat aku risau dan resah kerana semakin singkat umurku, semakin dekatnya ajalku, semakin tipisnya waktu pengampunan Allah terhadapku, semakin dekatnya hari perhitunganku."

So ok korang, jumpa lagi di next entri inshaAllah ;)

No comments:

Post a Comment