Sunday, 28 July 2019

HAID & HUKUMNYA : AL-BAQARAH 222


Dan mereka bertanya kepadamu (wahai Muhammad), mengenai (hukum) haid. Katakanlah: "Darah haid itu satu benda yang (menjijikkan dan) mendatangkan mudarat". Oleh sebab itu hendaklah kamu menjauhkan diri dari perempuan (jangan bersetubuh dengan isteri kamu) dalam masa datang darah haid itu, dan janganlah kamu hampiri mereka (untuk bersetubuh) sebelum mereka suci. Kemudian apabila mereka sudah bersuci maka datangilah mereka menurut jalan yang diperintahkan oleh Allah kepada kamu. SesungguhNya Allah mengasihi orang-orang yang banyak bertaubat, dan mengasihi orang-orang yang sentiasa mensucikan diri. (Al-Baqarah 2:222)

Pelbagai pilihan Al Quran Tagging. Lebih 25,000 unit sudah terjual. 

Kenapa ramai yang suka repeat order ❓

1) Sebab terdapat banyak pilihan saiz. 
2) Warna pelbagai & sangat cantik. 
3) Tagging yang sangat kemas & berkualiti. 
4) Agent2 #SahabatAtTaqwaBerdaftar yang sangat baik semuanya. 
5) Service yang sangat bagus InshaAllah. 

Cara Tempahan : Whatsapp 018 467 3225 

Saturday, 9 February 2019

Mulianya hatimu Pok Rok

Happy weekend korang.

Ada sape tau latest update mangsa lemas kat Kuala Terengganu semalam? Yang kes Mitsubishi Storm terjunam / jatuh dalam sungai.

Last update tau satu family tu berjaya diselamatkan. Tapi salah sorang orang awam yang terjun nak selamatkan tu lemas 😢


Allahhh sedih.

Mulianya dan besar pengorbanan dia. Sanggup bergadai nyawa untuk orang lain yang bukan sape-sape, takde pertalian darah sekali pun 😕

-----------------------------

Latest update.

Mangsa masih belum ditemui 😢

Allahuuu. Kalau betul awak dah takde dik. Hakak doa semoga awak tergolong dalam dalam golongan orang yang dikurniakan syahid akhirat. 


Aamiin ya rab.

Sesungguhnya kematian itu hampir.

Giliran kita pasti akan tiba. Kite tengah tunggu turn memasing je ni.

Bila?

Di mana?

Dan bagaimana?

Hanya DIA je yang maha mengetahui.

Allahhh bila ingat pasal mati ni seram sejuk pulak rase. Sungguhhh memang tak bersedia. Dosa pun kemaen banyak tak terkira 😭

Kak Jiha Zul
#BakalJenazah

 

'