4 WARNA LIPMATTE UNTUK BIBIR GELAP. - TIPS & PANDUAN SURIBISNES (WAHM & SOHO)

Friday, 22 February 2019

4 WARNA LIPMATTE UNTUK BIBIR GELAP.

Hai korang. Hari ni Kak Jiha nak share 4 warna lipmatte yang sesuai untuk bibir gelap.

Haaa ada certain wanita di luar sana memiliki warna bibir yang gelap dan hitam. 

Kadang-kadang cam susah kan nak pilih warna-warna lipstik atau lipmatte yang sesuai/

Tapi jangan risau tau girls, jika awak seorang yang berkeyakinan tinggi, apa-apa code warna boleh digayakan oleh awak.

Kat sini Kak Jiha berikan tips pemilihan warna lipstick dan lipmatte untuk awak yang bibir gelap.


1. Burgundy atau deep wine
Kelebihan bagi yang memiliki bibir hitam adalah dapat mengenakan lipstik berwarna tegas atau bold. Warna dari lipmatte tersebut juga tampak sangat jelas. Make Up Artist dan Hairstylist selebriti menyarankan warna burgundy atau deep wine kerana 2 shade tersebut nampak elegan di atas bibir hitam.


2. Merah
Setiap wanita pasti memiliki satu warna merah yang sesuai dengan bibirnya. Untuk si pemilik bibir hitam, Kak JIha menyarankan lipstik merah cool-tone. Warna tersebut akan memberikan kesan glamor untuk pesta malam hari. Woww!



3. Not-so-pink
Warna pink, peach atau tone yang lebih muda kelihatan kurang sesuai untuk anda yang memiliki bibir gelap. Pigmentasinya akan membuat bibir terlihat agak pale. Jika ingin mengenakan warna-warna ini, kami sarankan anda untuk guna orange corrector atau concealer terlebih dahulu.



4. Jingga yang cerah
Warna orange dan coral pernah menjadi trend lipstick pada tahun sebelum ini. Code lipmatte warna orange juga bagus untuk bibir hitam sebab mampu meneutralkan pigmentasi bibir yang gelap.

InshaAllah soon website Kak Jiha dah nak siap. Tinggal touch up sikit-sikit je lagi. Haaa nanti jemput shopping lipmatte kat web Kak Jiha okeh.

No comments:

Post a Comment